Välkommen till Snölyktans Helig Birma uppfödning.

Jag heter Jennie, kommer ifrån Gävle från början, och har bott i Linköping i 26 år och har nu flyttat tillbaka till Gävle, och bor nu i Strömsbro i  radhuslägenhet, och har en liten uppfödning av kattrasen Helig Birma. 
Jag köpte min första Heliga Birma 1988, som blev 17 år och hennes namn var S*Ben Gun's Hilary, en blåmaskad hona som höll för avel. Hon hade en blå tå på ena framsockan. 1990 tyckte jag att det skulle vara kul  att ta en kull på henne. Hon fick två flickor, och i samband med att kattungarna skulle registreras, så fick jag stamnamnet Snölyktans inregistrerat hos SVERAK den 23 oktober 1990, och. 
1991 flyttade den andra Birman in i huset. Det var en bruntabbymaskad Birmahane med namnet S*Ben Guns Nikolaus "Nicke".  Han var då tänkt att användas till avel och utställning, men det visade sig att han höll bara för sällskap.
 Han blev tyvärr bara 6 år gammal.

S*Ben Gun's Hilary
Foto: Björn
 

Jag ville fortsätta att föda upp och ställa ut Birmor. 1996 köpte jag in en brunmaskad hona vid namnet IP/EC S*Citizen's Brown Jackaranda som jag tävlade ganska mycket med. I samband med att jag flyttade hemifrån 1997 köpte jag in en blåmaskad avelshane EC S*Citizen's Blue Viking, som jag ställde ut ganska mycket. Det gick jättebra för honom. 1999 blev han 1:a Årets katt vuxen i Birmasällskapet, 3:a vuxen i SVERAK , Årets Biv-katt i SVERAK och Årets Klubbkatt i Östkatten.

Europa Champion
 S*Citizen's Blue Viking

Foto: Nunan

Europa Champion/Internationell Premier
S*Citizen's Brown Jackaranda

Foto: Ljung

År 2000 parade jag Jackaranda och Viking och behöll en brunmaskad flicka som föddes den 7 maj 2000 vid namn,  S*Snölyktans Baby Pearl  "Pärlan." Hon blev 12 år gammal.
Det var hon som gjorde att jag tyckte det var kul med avel och  utställningar. Vi  har åkt på flera utställningar i både Sverige och Norge med fina resultat, hon har vunnit flera Best in show, både som vuxen, kastrat, senior och veteran. Hon har alltid tyckt det varit kul att visa upp sig på utställningar, och då har jag också tyckt det varit extra roligt, när hon har gillat detta.
År 2008  importerade jag en hane ifrån Norge GIC ( N ) Lykkeweiler´s Knock Yorself Out "Gutten" som jag ställde ut ganska flitigt och blev Grand Internationell Champion, Best in Show avelshane två gånger. han har totalt 23 avkommor efter sig, en av avkommorna flyttade till Italien,  " Gutten " blev 12 år.

Mitt mål med uppfödningen är att föda upp friska och sunda birmor med bra typ och ett härligt temperament.
Jag tar ca 1-2 kullar per år, och de färger jag föder upp är brun, blå choklad och lilamaskad och tabbymaskade.

Europa Premier/Internationell Champion
S*Snölyktans Baby Pearl "Pärlan"

 


Premier/Internationell Champion
 S*Snölyktans Dreamy Star "Nalle"
Pärlans son som blev 16,5 år och far till F-kullen och G-kullen

Utställningar
Förr ställde jag med mina Birmor , nästan varje helg. Nu ställer jag ca var tredje månad, beroende vart i landet utställningarna arrangeras.
Kan berätta en extra roligt utställnings helg jag varit med om, det var en helg år 2001 då jag ställde ut Viking och Jackaranda i avelsklass, och hade tre avkommor med på denna utställning, det var Baby Pearl som blev BOX, Bumpha Bum CAP  och Concolor Ex 1 och BIV-T.
Kom hem med tre vinnande panelkatter, Viking BIS-avelshane, Jackaranda BIS-avelshona och Baby Pearl Box.

Välkommen in på hemsidan och besök mina Birmor
.
Godkänd SVERAK  uppfödarediplomering  2010-11-25
Vi har tillstånd av Länsstyrelsen utfärdat enligt kap 6 §4 djurskyddslagen, hållande samt uppfödning av katter från egen uppfödning, senaste beslut 2022-05-12